Skoči na glavno vsebino

V petek, 26. maja 2023 je Društvo prijateljev mladine Mojca Novo mesto v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto, v Kulturnem centru Janeza Trdine organiziralo prireditev za zlate bralce. Nagrajence in njihove mentorje je na začetku pozdravil g. Urban Kramar, podžupan Mestne občine Novo mesto. Gost prireditve je bil Sten Vilar, profesor pedagogike, igralec in animator, ki je s svojo pozitivno energijo, petjem in branjem pesmi ter s svojimi animacijami navdušil publiko v dvorani.

Ob koncu prireditve so učenci, ki so v vseh devetih letih šolanja osvojili Bralno značko, prejeli knjižno nagrado avtorice Tine Bilban: Kako razumeti svet: 50 abstraktnih izumov z ilustracijami Ivana Mitrevskega.  Zlati bralci iz OŠ Dolenjske Toplice, ki so postali zlati bralci so naslednji: Zala Berkopec, Hana Fink, Anja Janežič, Nina Janežič, Anej Majerič, Mija Pavlin, Mark Sajevec, Lana Zamida, Nik Zupančič in Tadej Ban.

Vsem učencem, ki so pridobili naziv zlati bralci iskreno čestitam z željo, da tudi v obdobju, ki je pred njimi, namesto gledanja v ekrane posežejo po knjigah. Branje je namreč čudežno potovanje, ki nas lahko ponese v čarobne svetove, iz katerih se vedno vrneš srečnejši in bogatejši. Zaužijte ga s polno žlico!

Dostopnost