Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 26. 10. 2023, je Osnovna šola Dolenjske Toplice sklenila praznovanje 50-letnice nove šolske zgradbe s slavnostno prireditvijo. Prireditev je potekala pod šotorom na šolskem košarkarskem igrišču. Udeležili so se je nekdanji ravnatelji, upokojeni delavci in nekdanji delavci šole ter predstavniki MVI, ZRSŠ, donatorji in sponzorji.

Učenci so na velikem odru, opremljenim z led zaslonom, odigrali prireditev v sodelovanju z igralci z lokalnih kulturnih društev. Tema prireditve je bila spomini. Prireditev so dopolnili tudi intervjuji in besede nekdanjih ravnateljev. Pred polno dvorano občinstva (več kot 600) so spregovorili ravnateljica Andreja Koščak, župan Franc Vovk in vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo Rado Kostrevc.

Ob koncu prireditve je po dvorani zadonela šolska himna, ki je le še dodala piko na i prijetnemu vzdušju. Po zaključku prireditve je učence čakalo še sladko presenečenje, muffin, ki je bil okrašen z znakom šole. Obiskovalcem in staršem smo ponudili pecivo, ob katerem smo se vsi skupaj še malo podružili in sklenili prijeten večer.

Pred prireditvijo so si obiskovalci lahko v telovadnici šole ogledali priložnostno razstavo, ki je prikazovala utrip življenja pred 50 leti vse do danes. Ogledali so si jo tudi učenci in z zanimanjem opazovali nekdanjo tehnologijo, ki so jo pri poučevanju uporabljali učitelji.

Tudi podpis Eko listine in listine Zdrava šola je obogatil program četrtkovega dogajanja na šoli.

Pri izvedbo vseh ciljev projekta, ki je trajal leto dni, nam je bila v veliko pomoč podpora Občine Dolenjske Toplice, pomoč sponzorjev, donatorjev, donatorjev storitev in donacije fizičnih oseb, za kar se vsem najlepše zahvaljujejo.

Dostopnost