Skoči na glavno vsebino

Pevce mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Dolenjske Toplice nas je v mesecu novembru razveselilo posebno presenečenje. Zborovodkinja Jasmina Metelko nas je obvestila, da bomo peli z znano slovensko pevko Evo Boto. Na njenem koncertu naj bi skupaj zapeli dve pesmi. Za nastop smo imeli več dodatnih vaj.

V soboto, 2. 12. 2023, je napočil dan koncerta v KKC Dolenjske Toplice. Prišli smo uro in pol prej, da smo spoznali Evo Boto in člane njenega banda. Skupaj smo imeli še zadnjo vajo. Eva se je z nami šalila, smejala in zabavala. Naučila nas je nekaj trikov.

Med koncertom smo jo poslušali z balkona. Zraven smo veliko peli in ploskali. Bilo je zelo zabavno. Končno smo prišli na vrsto tudi mi. Na odru smo zapeli pesmi Za Božič kot otrok in Božični čas. Malo smo bili nervozni, ampak vse je šlo kot po maslu. Ker je imela Eva dan pred koncertom rojstni dan, so ji člani banda podarili kitaro, na katero je tudi zaigrala. Takrat je bila malo nervozna ona. Po koncertu je delila podpise in se z nami slikala.

To je bila za nas zelo lepa izkušnja, ki je še dolgo ne bomo pozabili.

Ajda Šikonja, 6. b

Dostopnost