Skoči na glavno vsebino

V prazničnem času, ko se mesta svetijo v bleščečih lučkah in se v zraku čuti vonj po cimetu in dišečih dobrotah, se odprejo tudi vrata posebnih priložnosti.

V teh prednovoletnih dneh je naša šola sijala še bolj kot običajno. V četrtek, 7. 12. 2023, smo v popoldanskem času organizirali prednovoletni bazar, ki je bil poln doživetij, ustvarjalnosti in dobre volje.

Pomemben poudarek našega tradicionalnega dogodka je sodelovanje vseh otrok pri izdelavi izdelkov, kar je bilo omogočeno s tesnim sodelovanjem učiteljev. Le-ti s svojim znanjem in vodenjem prispevajo k razvoju otroških praktičnih in inovativnih sposobnosti, kar je bila ključna točka dogodka.

Naši mali ustvarjalci so se združili in ustvarili prave mojstrovine iz različnih gradiv, ki so jih nato ponosno razstavili na stojnicah svojih oddelkov. Izdelki, ki so nastali, so bili izjemni, vsak s svojo zgodbo in posebnostjo: unikatne voščilnice, aranžmaji, izdelki za nego, uporabni in dekorativni izdelki iz lesnih gradiv, za pomoč pri učenju, sladke dobrote in napitki, unikatne svečke, mini darilca, obeski, igrače, vrečke  iz odpadnega blaga, igrače za hišne ljubljenčke, ptičje hiške … in še bi lahko naštevali. Ponudba je bila zelo bogata.

Poleg tega smo spodbujali tudi okoljsko ozaveščenost, saj so otroci pri ustvarjanju uporabljali odpadna gradiva, kar je dodalo pridih inovativnosti dogodku. Tako smo skupaj prispevali k zmanjšanju odpadkov in hkrati spodbujali trajnostno ravnanje.

Na bazarju je bila prisotna tudi stojnica Rdečega križa – učencem predstavljamo koncept solidarnosti in sobivanja ljudi.

Zelo atraktivna je bila tudi delavnica graviranja z laserjem, ki je naša letošnja pridobitev. Obiskovalci so lahko izbrali svoj motiv za obesek iz lesa (napis, sliko) in so ga lahko na licu mesta tudi dobili.

Praznično vzdušje je bilo prisotno, druženje prijetno in sproščeno. Ob čajnem kotičku je bilo ves čas pestro dogajanje.

Otroci, tudi najmlajši, so se zelo vživeli v vloge prodajalcev, izdelke so lepo predstavili in poudarili njihove prednosti.

Ob zaključku so  bili nagrajeni za svojo ustvarjalnost, obiskovalci pa so odšli z unikatnimi izdelki ter občutkom, da so del nečesa posebnega.

Hvala vsem, ki ste sodelovali, ustvarjali in prispevali k uspehu našega prednovoletnega bazarja.

Helena Jordan, prof.

Dostopnost