Skoči na glavno vsebino

Šola v naravi v Breženki

Po prihodu v CŠOD Breženka smo se najprej razdelili po sobah in v delovne skupine. Sledilo je okusno kosilo. Popoldanske dejavnosti so zajemale spoznavanje sredozemskega rastlinstva. Preizkusili smo se tudi v lokostrelstvu. Po večerji je sledil nočni pohod do Pirana. Vsi zadovoljni in že malo utrujeni smo šli k nočnemu počitku.

V torek nas je prebudilo sonce in bonaca. Začeli smo z jutranjo telovadbo ob morju, ki ji je sledil zajtrk. V tem dnevu smo si ogledali akvarij v Piranu in kulturnozgodovinske znamenitosti mesta. Obiskali smo tudi Strunjanske soline. Popoldne smo se preizkusili v ribolovu, spoznali pa smo tudi posebnosti obmorskega pasu. Dan je bil poučen in čudovit.

Danica Petric, prof.

Drugi dan zimske šole v naravi

Zbudili smo se ob 7. uri, eni pa že malo prej. Po zajtrku smo se pripravili za smučanje. V nahrbtnike smo dali sirovko in čaj. Obuvanje smučarskih čevljev nam gre že super. Še čelado in rokavice in smo bili pripravljeni na smučanje. Ob 8.30 nas je čakal avtobus, ki nas je odpeljal do gondole na Vogel. Na smučišču je bilo sončno in pogled na gore, obsijane s soncem, je bil čudovit. Proge so bile lepo urejene in nobene gneče ni bilo na smučišču. Še dobro, da smo se namazili s sončno kremo, saj je sonce močno pripekalo. Po malici smo nadaljevali z učenjem smučanja. Pred zaključkom smo dobili pošiljko ledenega dežja, ki nas je malo ohladil. Po kosilu smo imeli malo prostega časa za počitek, druženje in športne aktivnosti. Ob 15. uri pa smo se razdelili v dve skupini. 5. a je spoznaval orientacijo, 5. b pa reševal naloge, ki jih je pripravila učiteljica. Po večerji smo se razdelili v skupine in izvedli kviz o poznavanju zimskih športov in naših športnikov. Malo smo še zaplesali in že je bil čas za spanje. Poslušali smo še pravljico in jutri nas čaka nov dan.

Petošolci.

Dostopnost