Skoči na glavno vsebino

V preteklem letu smo se v našem vrtcu odločili, da bomo enkrat letno, v sodelovanju s Turistično informacijskim centrom Dolenjske Toplice, za otroke naše občine pripravili gledališko predstavo. Tako smo lani izvedli izjemno uspešno glasbeno predstavo Palček Piskalček, ki je požela pozitivne odzive tako otrok kot njihovih staršev. V letošnjem šolskem letu smo s tovrstnim ustvarjanjem nadaljevali in svojo predstavo tematsko povezali z izvajanjem projekta Tradicija skozi oči otroka in gradnjo novega vrtca, ki ga že vsi nestrpno pričakujemo. Posledično smo se odločili dramsko uprizoriti glasbeno pravljico Mire Voglar Grad gradiček.  Igrico smo obogatili z glasbo, zvočnimi efekti, bogato sceno in kostumografijo ter zanimivimi vizualnimi efekti. V njeno pripravo so bile vključene vse strokovne delavke vrtca, ki so se razdelile v delovne skupine in prevzele odgovornost za izvedbo določenih nalog kot je kostumografija, scenografija, odrska podpora, igralska zasedba, glasbena in vizualna podpora ter priprava daril za otroke. V predstavi sta sodelovala tudi pomočnica ravnateljice vrtca ter šolski računalničar in učitelj angleškega pouka Dejan Žnideršič.

Na koncu se želimo zahvaliti našim staršem, ki s svojim nakupom vstopnic pripomorejo, da lahko naše delo obogatimo z novim didaktičnim materialom. V letošnjem letu bomo tako s pomočjo zbranih sredstev nabavili nove telovadne pripomočke. Hvala tudi gospe Poloni Vrtar in Občini Dolenjske Toplice, ki nam omogočajo izvedbo predstave v prostorih KKC.

S predstavami bomo nadaljevali tudi v naslednjih letih. Naša želja je, da postanejo del tradicije našega kraja in nepozaben spomin otrok na čas njihovega otroštva.

Ariadna Agnič, pomočnica ravnateljice Vrtca Gumbek

Dostopnost