Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 4. 3. 2024, smo se že zgodaj zjutraj odpravili na pet dnevno zimsko šolo v naravi. Stanovali smo v CŠOD Bohinj.

Prvi dan smo se z gondolo odpravili na smučišče in smučali samo dve uri, saj so nas učitelji najprej razdelili v skupine. Po smučanju smo odšli v dom na kosilo. Po kosilu smo imeli prosti čas, potem pa sestanek. Popoldne smo spoznavali pravila, ki veljajo na smučišču. Po večerji smo se odpravili na pohod z lučkami.

V torek smo spet smučali. Popoldne smo v učilnici reševali naloge, ki jih je pripravila učiteljica. Za malico smo poskusili bohinjski sir in orehe. Po večerji smo v skupinah reševali kviz, potem pa plesali just dance.

V sredo smo se pri smučanju učili obrate. Po kosilu smo odšli na sprehod ob Bohinjskem jezeru do Ukanca. Lahko smo pili vodo iz reke Savice. Za malico smo jedli bohinjski jogurt, ki je bil zelo dober. Po večerji smo imeli igre in ples.

V četrtek je bil čudovit dan za smučanje. Lahko smo opazovali zasnežene gore. Z enosedežnico smo se peljali na Šijo in potem smučali v dolino. V popoldanskem času smo imeli orientacijski tek v okolici doma. Pri tem smo uporabljali kompas in uspešno našli vse točke. Po večerji smo se v skupnem prostoru učili cirkuških veščin. Ob tem smo se zelo zabavali. To je bil naš zadnji večer, zato smo že začeli zlagati stvari v kovčke.

V petek smo že pred zajtrkom spakirali stvari v kovčke. Po pregledu sob smo še zadnjič odšli na smučišče. Pričakala nas je megla in sneg. Kljub temu smo smučali do kosila. Po kosilu smo prejeli diplome za uspešno opravljen tečaj smučanja. Z avtobusom smo se odpeljali domov.

Najboljši dan mi je bil četrtek, saj je bilo lepo vreme. Sedaj znam pravilno smučati.

Mija Zadnik, 5. b

Dostopnost