Skoči na glavno vsebino

Po jutranjem bujenju smo se skupaj odpravili na kratek sprehod, nato pa smo se na igrišču razgibali. Po zajtrku smo imeli čas, da uredimo svoje sobe, katere so učiteljice ocenjevale.

Potem smo bili razdeljeni v tri skupine. Prva skupina je spoznavala različne ekosisteme v okolici doma, na drevesih iskali različne lišaje in jih razvrščali v skupine. Na koncu so se igrali skrivalnice.

Druga skupina je izdelovala bunker – zavetišče v bližnji okolici. Malo so se obmetavali s storži. Nato pa zakurili ogenj in pekli jabolka.

Tretja skupina je odšla na sprehod po gozdu in spoznavala gozdno rastje, kasneje pa so v zeliščnem vrtu vonjali in poskušali rastline. Sledilo je kosilo, potem pa prosti čas. Sledil je čas namenjen branju, ker je bila to veščina meseca aprila na naši šoli. Poskušali smo brati v različnih zanimivih, nenavadnih položajih. Nastale so prave akrobatske poze.

Sledile so dejavnosti po skupinah: plezanje na umetni plezalni steni v telovadnici, osnove orientacije in kratek orientacijski pohod, ter poskusi v kemiji malo drugače.

Sledila je večerja in dejavnosti po njej: cirkuške veščine, »slackline« in družabne igre. Učiteljice so skupini navdušenih nogometašev dovolile, da so si po tem ogledali del tekme.

Dan je bil poln novih doživetij.

Osmošolke Eva, Ela, Nuša

Dostopnost