Select Page

V torek, 13.11.2012, je na naši šoli potekal tehniški dan. Na izbiro smo imeli različne dejavnosti kot so: izdelava voščilnic, izdelava črk iz vezane plošče, aranžmajev iz stiropora, izdelava knjižice o praznikih, reportaža, izdelava izdelkov iz mavca in uporabnih izdelkov iz papirnih gradiv, izdelava dekorativnih izdelkov iz vezane plošče in voščilnic, izdelava uporabnih izdelkov iz lesenih gradiv, izdelava dekorativnih izdelkov in voščilnic, ročna izdelava papirja ter zgodovina papirja in izdelkov iz papirja za šeste razrede.

 

Pa začnimo pri najmlajših. Njihova delavnica je bila ročna izdelava papirja, zgodovina papirja in izdelki iz papirja. Naredili so različne voščilnice in ročno izdelovali papir. Njihove učiteljice so bile Vida Sirk Šenica in Greta Košmrl. Voščilnice so izdelovali iz kartona in papirja. Vsi so dejali, da so zadovoljni s svojim delom. Učiteljice pa se z njimi niso povsem strinjale.

Pri Mariji Murn se je odvijala delavnica izdelava voščilnic. Učenke so bile vesele in zadovoljne. Naloge jim niso delale težav. Material, ki so ga uporabljale, so bili predvsem papir, trakci in karton. Učiteljica je bila zadovoljna , saj je sama dejala, da so zelo pridne,ustvarjalne in imajo veliko domišljije.

V tehniški učilnici pa smo imeli kar dve dejavnosti. Izdelavo uporabnih gradiv iz lesa sta vodila Dejan Žnideršič in Helena Jordan. Franci Ocvirk pa je nadziral izdelavo dekorativnih izdelkov. Pri Dejanu Žnideršiču so izdelovali škatlice za aranžmaje in hiške. Pri učitelju Ocvirku pa voščilnice in osnove za voščilnice. Material, ki so ga uporabljali je bil les, karton, papir in prtički. Učenci so bili zalo zadovoljni s svojim delom. Tudi učitelji so jih pohvalili.

V učilnici slovenščine so izdelovali izdelke iz mavca, papirnate mape in škatle. Učiteljica je bila Antonija Miklavčič-Jenič. Za material so uporabljali mavec, lepenko in karton. Delo jim je bilo všeč. Čeprav je bilo malo zahtevno, so bili zadovoljni s svojim delom. Učiteljica je dejala, da je vse odvisno od učencev, kako dobro poteka delo.

Tatjana Malenšek je imela delavnico izdelave črk iz vezane plošče in izdelavo aranžmajev s stiropornimi kroglicami. Izdelovali so »drevesa«, ki niso zahtevna. Material je bil predvsem papir. S svojim delom pa so bili zadovoljni tako učenci kot učiteljica.

V učilnici kemije so učenci in učiteljica Nada Medle Kovačevič izdelovali dekorativne izdelke iz vezane plošče in voščilnice. Za material so uporabljali blago, barve, barvni papir in vezane plošče. Učenci so bili zadovoljni tako z delom kot z izdelki. Učiteljica jih je pohvalila.

Milan Šimunič in Igor Kovač sta vodila izdelavo uporabnih izdelkov iz lesa. Izdelovali so lesene pručke. Z delom so bili vsi zadovoljni.

V računalniški učilnici pa smo pisali članke, voščila, pisali o božičnih praznikih, novem letu in adventu. Naši učiteljici sta bili Nina Berkopec in Maja Klakočar. Vsem nam je bilo všeč delo, ki smo ga imeli. In tako kot pri ostalih, je tudi nas učiteljica pohvalila.

Nekateri izdelki, ki smo jih izdelali se bodo prodajali na bazarju, nekateri pa bodo ostali v šoli za razstavo.

Moj najljubši trenutek je bil takrat, ko sem pisala članek in na koncu, ko nas je učiteljica pohvalila.

Erika Škedelj, 7. b

 

 

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)